Една от най-големите вериги за руски хранителни стоки у нас нае бежанци

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Веригата за руски стоки и храни "Берьозка" е с мрежа от 75 магазина в България и Румъния. Нейният собственик Виктор Бакуревич живее от години със семейството си във Варна. Как се справя с проблемите с доставките и какво предстои - това той коментира в интервю за "Бизнес.БГ".

Не наблюдаваме спад на продажбите. Имаме незначителен ръст спрямо миналата година. Като цяло имаме определени трудности с доставките и логистиката, обясни Бакуревич.

Стоките за магазините му у нас са основно от Русия, Беларус, Беларуските държави, Грузия, Армения. Вече работят и с пазара на Полша и Германия.

Ние внасяме и от Италия, от Испания. Навсякъде има поскъпване на продуктите. Няма място, където може да намерим нещо по-евтино. Може би Южна Америка, но не сме стигнали още до там. В момента произвеждаме 30% от продуктите, които продаваме, обясни бизнесменът.

Вече имаме наети хора бежанци. Не са много - 6-7 души, не ги отбелязваме в някакви документи по националност. Поне 200 души от Украйна работят във веригата "Берьозка", допълни той.

Вижте целия разговор във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад