Екатерина Захариева: МС може да одобри преговорната рамка с РСМ без съгласието на парламента

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Прави впечатление, че министър Генчовска не присъства на голяма част от срещите на премиера с официални лица от Северна Македония и то на събития, на които тя е там. Очевидно той прави някаква външна политика, за която Министерство на външните работи не знае. Това каза в студиото на “Говори сега” Екатерина Захариева от ГЕРБ - бивш външен министър.

Според нея е възможно премиерът Петков да е поел ангажимент до края на френското председателство България да одобри преговорната рамка със Северна Македония, което “ще доведе до това, че съгласието, което България години наред поддържаше, независимо коя партия от кое политическо семейство е и дали е в управлението или е опозиция, ще се разруши”. Тя подчерта, че Министерски съвет може да приеме тази промяна и да одобри преговорната рамка без съгласието на парламента.

“Надявам се, че няма да посмее, защото има декларация на парламента от 2019 година. Ако не иска да разруши това национално съгласие и не иска голяма част от българските граждани - по последни проучвания това са около 70%, да го считат за национален предател, е добре да дойде в парламента”, допълни Захариева.

Какво още каза тя вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад