Експерт: Бургас може да има вода при преразпределение на водните количества

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ако липсата на дъжд продължи и водата в язовир „Камчия“ намалее още, може да се стигне до режим в Бургас,  но има алтернативни варианти. Един от тях е да се извърши преразпределяне на водните количества от едно място на друго място. Това каза в студиото на „Още от деня“ експертът Добромир Симидчиев. Той обясни, че поради засушаване, в последните години има тенденция на спад в нивото на редица по-големи язовири. Според експерта много е важно колко дъждове и снегове ще има през зимата и пролетта.

Що се отнася до цената на водата, Симидчиев заяви, че се очаква локално увеличение на цената на водата, но не повсеместно и не драматично. Той обясни, че става дума за малки населени райони, където цената е била задържана ниска продължително време. Увеличение на цената за питейни и битови нужди в големи територии няма да има, възможно е дори намаление на някои места.

Симидчиев обясни и какво е развитието около създаването на ВиК холдинга, който трябваше да заработи в началото на годината, и кои са причините за закъснението.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад