Експерти за качеството на млечните продукти: Доверието на потребители спада

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С какво качество са млечните продукти у нас - едни от най-обичаните и широкоупотребявани храни и едни от тези, чиито цени растат през последните месеци? Председателят на Асоциация на млекопреработвателите в България инж. Димитър Зоров и Андрей Велчев – председател на сдружение “За достъпна и качествена храна”, коментираха в студиото на “Денят започва” тревожните данни от последните седмици и равносметката от проведените срещи и кръгла маса по темата.

“Законодателната уредба е широко отворена врата в полето. Нарушенията поставят петно върху целия бранш и най-уязвими са фирмите, които спазват законодателството и работят предимно по БДС, защото такива фирми в България има”, заяви инж. Зоров.

Той допълни, че има и подвеждащи практики и при търговците.

“В продължение на година и половина сдружението публикува анкети интервюта не само с производители, но и с български потребители. Ужасени разбираме, че доверието спада предимно заради производители - хора, които имат рецидивно поведение”, допълни Андрей Велчев.

Какво още казаха те, както и русенци приемат поскъпването на млечните продукти, вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад