Емануил Йорданов: Трябва да се подобри контролът върху използването на специални разузнавателни средства

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Трябва да се подобри контролът върху използването на специални разузнавателни средства, заяви бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

„Но вместо да се направи това, имаше период, в който службата, която се занимаваше с експлоатацията на СРС, беше извадена от състава на МВР и на базата на нея се създаде Държавна агенция ДАТО. Това намалява значително контрола. Отделен въпрос е, че помага на министъра на вътрешните работи да избяга от отговорност по тази тема“, допълни Йорданов.

Според него, ако някой подслушва политици и мисли, че ще свърши някаква работа - това говори за много ниско ниво за неговата интелигентност. С подобни доказателства не е решено нито едно дело в България.

Йорданов подчерта, че лоялността към партията получава достъп до класифицирана информация. Вкл. отнемането на разрешение за достъп се използваше и за отстраняване на неудобни служители, изтъкна той.

Според Йорданов цялата дирекция „Вътрешна сигурност“ трябва да бъде закрита, защото работата им не е задоволителна.

Емануил Йорданов даде пример, че подслушванията започнали още по времето на НДСВ, когато Бойко Борисов бил главен секретар на МВР и имал пряко отношение по темата.

„Подслушванията са проблем на това управление. От доста отдавна. За първи път избухна такъв скандал по времето, когато управляваше НДСВ. Тогава Бойко Борисов беше главен секретар на МВР и като такъв имаше пряко отношение към темата за подслушванията. Тогава се появиха и текстовете на подслушваните разговори. Имаше парламентарна комисия, която установи извършените нарушения, но никакви мерки не бяха предприети“, каза Йорданов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад