Евгени Иванов, ВСС: ВСС ще се съобрази с решението на Конституционния съд

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След решението на Конституционния съд, правосъдният министър да може да иска предсрочното освобождаване на главния прокурор, за коментар в студиото е Евгени Иванов - член на прокурорската колегия на ВСС.

 ВСС като колективен орган ще се съобразим с решението на Конституционния съд, заяви Иванов. 

"Днешното решение на КС означава, че трябва да разгледаме по същество и в крайна сметка пленумът на ВСС да се произнесе по въпроса за който е сезиран", коментира Евгени Иванов.

Той заяви още, че очаква мотивите на Конституционния съд. "Имам критики към управляващите. Мен ме притеснява  изказвания от министър-председателя и министъра на вътрешните работи, с предварителни очаквания какво трябва да се случи от едно досъдебно производство. Къде отива обективността на това разследване или някой път ни е много изгодно да приемем, че едно разследване е обективно, а в други случаи не" , заяви Иванов.

"Най-голямото затруднение на нашата работа е остарялата ни нормативна уредба, обаче политиците са ангажирани с други неща. Дайте ни добър съвременен наказателно-процесуален кодекс и ние ще си свършим блестящо работата. Ние  и сега я вършим въпреки всичко", подчерта Евгени Иванов.

Вижте разговора във видеото.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад