Европейски игри "Краков - Малополска 2023" пряко по БНТ 3

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На 20 юни в Полша започва третото издание на Европейските игри, в което ще вземат участие над 100 български спортисти. БНТ 3 ще излъчи 60 часа от състезанията, като акцентът в програмата ще бъдат тези по лека атлетика, кану-каяк, финалите в стрелбата и бокса.

Европейските игри ще се проведат в град Краков и в региона на Малополска. До 2 юли за медали ще се борят най-добрите състезатели в 18 олимпийски спорта, като част от надпреварите са и квалификации за Летните олимпийски игри в Париж през 2024 г. Освен това форумът включва в програмата си и 7 неолимпийски спорта, които ще обогатят и оцветят игрите.

Над 100 са представителите на България на Европейските игри. Сред участниците са олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, сребърната олимпийска медалистка по стрелба Антоанета Костадинова, шампионките в бадминтона от първото издание на Европейските игри и трикратни шампионки на Стария континент на двойки Габриела и Стефани Стоеви, Владимир Зографски, който ще стартира в надпреварата в ски-скока, най-добрите ни състезатели по лека атлетика и джудо, които ще ни представят в отборните състезания, както и водещите ни национали по бокс, кану-каяк, фехтовка, олимпийско таекуондо, модерен петобой, кикбокс, артистично плуване, скокове във вода, стрелба с лък, спортно катерене, трап. Дебют ще направи и двойка по падел тенис.

Повече по темата вижте в разговора със спортния редактор Евгени Николов в "Денят започва".

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад