Фамилията

Какво не виждате зад вратата на едно почтено семейство с редовни молитви и пари от трупове....

Държава: Аржентина, Испания
Година: 2015
Времетраене: 108 минути
Фамилията
За продукцията

Историческа криминална драма

Режисьор: Пабло Траперо
В ролите: Гилермо Франсела, Петер Лансани, Лили Попович, Гастон Кокиарле, Хилесе Мота и др.

Те не са просто Фамилия, а КЛАНЪТ.

КЛАНЪТ Е оригиналното заглавие на действителната история за фамилия от аржентинската хунта, която отвлича и убива хора, дори и след платен рекет...

Съпродуциран и от Педро Алммодовар, филмът на аржентинския режисьор Пабло Траперо разказва за Клана Пучо. През 80-те години на ХХ век Архимед Пучо отвлича жители на Буенос Айрес за откуп и после ги убива, независимо от платените суми. Пучо е съден, процесът е новина в целия свят, осветляваща събития преди и след аржентинската "демокрация", когато хунтата сменя униформата и затворите с костюми и бизнес, понякога и по домовете, а оръжията са същите - изнудване, мъчения и...убийства, с богата сметка.

Сюжетът

Пучос са модел за образцово семейство и малцина биха се усъмнили. Бащата Архимед е собственик на склад и почтен бизнесмен, с пет деца, посветен на семейството си толкова, че може дори да пише домашните на дъщеря си.

Съпругата му е отдадена на професията си учителка. Всичките им деца са добре образовани, с "предначертано светло бъдеще". Синът Алехандро е ръгби звезда.

На семейната трапеза Пучос заедно се молят и никой не се притеснява от виковете, който се чуват отгоре. Цялата тази идилия е димна завеса. Зад нея Архимед Пучо е тиранин и бивш член на хунтата, сега - "мозъкът на тайни бизнес операции".

"Бизнесът" е да отвлича богати хора, които измъчва в дома си, докато не получи откуп, а после те просто изчезват - завинаги.

Синът му е ядосан, когато е въвлечен в убийство, но спортната му слава е добро прикритие за баща му, а и Алехандро няма нищо против да използва кървавите пари, за да отвори спортен магазин.

Това е само част от картината в модерно "демократично" семейство като много други, които никой не подозира ...

*zr