Другата Аржентина

Не можете "Да си представите" колко и къде са изчезналите хора през хунтата в Аржентина....

Държава: Испания, Великобритания
Година: 2003
Времетраене: 107 минути
Другата Аржентина
За продукцията

Драма

Режисьор: Кристофър Хамптън
В ролите: Антонио Бандерас, Ема Томпсън, Рубен Блейдс, Мария Каналс, Куно Бекер, Летисия Долера, Антон Лесер и др.

ФИЛМЪТ

Филмът "Другата Аржентина" е създаден по романа "Да си представиш Аржентина" на американския автор Лорънс Торнтън, номиниран за Литературната награда "ПЕН/Фокнър".

Историята разказва за изчезналите хора през военната диктатура в страната. Сценарист на "Опасни връзки" (по романа на Шерло дьо Лакло), Кристофър Хамптън вече е показал, че умее да адаптира литература за екран и този път е и режисьор на филм, който е силен не толкова във визията, колкото в думите. Героите са жертви на режима на хунтата в Аржентина. Актьорите в главни роли са Антонио Бандерас и Ема Томпсън.

СЮЖЕТ

В края на 70-те години на ХХ век в Буенос Айрес Карлос ръководи детска театрална трупа и както повечето артисти вярва, че може да продължи дейността си нормално въпреки репресиите.

Съпругата му Сесилия е журналистка, която изобщо не споделя неговите заблуди. Тя е наясно с кошмара наоколо и попада в него след неин изобличаващ материал за необяснимо изчезващи хора в Аржентина. Скоро и Сесилия става една от тях. Карлос я търси, свързва се с други семейства, чийто близки също липсват. Странното е, че той получава видения и може да намери другите жертви, дори и мъртви, но не и съпругата си. Следите й постоянно се сменят. Докато Карлос се лута, изчезва и дъщеря им....

*Историята във филма привежда непубликувани факти за над 30 000 изчезнали през периода на Хунтата в Аржентина, а също и на други места по света - като 90 000 в Ирак.

Заглавието "Да си представиш Аржентина" се отнася за всички близки и приятели, които още ги очакват и търсят.

"Танго за свободата"

"Официалната версия"

"Фамилията"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад