Фестивалът в Кан: Магията на киното

Предаване: 100% будни, 27.05.2024

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Фестивалът в Кан е магия, празник на живота, сладък парад на суетата, киното, ексцентричността, известните, богатите, недостижимите. Самият фестивал е история. Филмите, актьорите и режисьорите, които се изкачват по червения килим на огромните стъпала на фестивалния дворец, само допълват картинката на митологичното събитие.

Под жаркото слънце на Южна Франция, по прочутия крайбрежен Boulevard de la Croisette в Кан са вървели Фелини, Висконти, Бертолучи, Роселини, Виторио де Сика, Орсън Уелс, Антониони, Копола и кой ли още не. Тук са изгрявали звездите на Изабела Аджани, Клаудия Кардинале, Грейс Кели, Бриджит Бардо, Жана Моро и още и още.

Фестивалът в Кан през 2024 година бе едно от най-вълнуващите събития в света на киното. Селекцията “Четиридневката на режисьорите” включва 30 филма, които се противопоставят на доминиращата идеология.

Фестивалът в Кан е известен и със своята способност да открива нови таланти и да представя разнообразие от филмови творби от цял свят. Българското участие на този фестивал също не е за пренебрегване. Повече за Кан фестивала и събитията около него разговаряме с Максим Бехар. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад