Фестивалът за документално кино „Честно казано"

Предаване: 100% будни, 25.06.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В "100% будни" не показахме трейлър на филма за фамилията Владигерови „Петолиние на паметта“ с режисьор Марио Кръстев и оператор Веселин Христов. В предаването ни разговаряхме с Нина Пехливанова, организатор на фестивала за документално кино „Честно казано“.

Официалното откриване на фестивала на документалното кино „ЧЕСТНО КАЗАНО“ беше на 24 юни с прожекцията на филма „СТОИЧКОВ“ на режисьора Борислав Колев. В него най-известният българин по света Христо Стоичков разказва за триумфите и сривовете си, за мисията да поведеш останалите в съдбоносни мигове.

Филмът “РОМ КИХОТ“ разказва за безумието и мъдростта на една ромска махала, където Валери не иска да е само репортер в БНТ, Далила ще е абитуриентка, Светла чака дете, а Емо просто храни гълъбите.

Лентата „КАЛИН И ОТБОРА НА ЗАТВОРА“ е снимана в затвора в Казичане, където психологът Калин Гайтанджиев използва нестандартни методи за работа със затворниците. Неговата цел е: “Поне един на 100 да излезе от калта.“ Това са само част от заглавията на страхотните човешки истории, превърнати в документални филм.

Вижте видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад