Филип Попов, БСП: Трябва да продължат опитите за преговори с руската страна за доставка на газ към България по тръба

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Становището на БСП е, че трябва да продължат опитите за преговори с руската страна за доставка на газ към България по тръба. Това е интерес за станата ни. Доколкото ни е известно, няма решение на МС, с което да се прекратят преговорите с Русия. Въпреки че не само България е отказала да заплаща газта в рубли, при нас се спря доставката на газ. Сякаш Европа  закъснява с общата политика по отношение на този въпрос. Това каза заместник-председателят на ПГ "БСП за България" Филип Попов в „Още от деня“.

Според него ще са необходими два танкера месечно, за да се удовлетворят нуждите на България от газ. Все още не се знае колко ще струва. 

По отношение на това, което обяви Кирил Петков след посещението си в САЩ, че българската делегация е договорила доставката на два кораба с втечнен газ на цени по-добри от европейските пазари и на "Газпром" Попов коментира, че това е положително за интереса на България. 

„Следва да търсим своите възможности за доставка от други източници, за да можем да осигурим и планираме изразходването на газ в България. Икономиката и бизнесът ни се нуждае от това“, добави той.

Относно критиките на бизнеса и предстоящите протести  Повов каза:„Икономиката буксува. Мерките, които предлагаме за помощ към бизнеса помагат на всеки един български гражданин. Положението не е тежко само за България, но и за целия свят. Все пак на 1300 км от нас се води война  - спират доставки на газ, нефт, зърно, желязо, всички суровини, които Русия и Украйна изнасяха към Европа“. 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад