Филип Станев: Да се страхуваме от избори, когато имаме демокрация, това е несериозно

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мисля, че всеки един участник в политически процес по света, взимайки участие в демократични избори, би трябвало да има амбицията да се представи добре, това каза в "Още от деня" Филип Станев от "Има такъв народ" и допълни, че подобна амбиция за първото място не е лишена от логика.

"Има такъв народ" има съществуваща политическа платформа, която функционира и се представи над очакванията на социолозите от предишните избори, заяви той.

Филип Станев беше категоричен, че в 45. парламент партията "Има такъв народ" не е отказала да състави правителство. "Ние върнахме мандата, не заради нещо друго, а защото щяхме да станем заложници на същите партии, срещу които се борим - ГЕРБ, БСП и ДПС". По думите му тогава партията им реално е можела да разчита на около 92 депутати, заедно с възможните партии за тогавашно коалиране. Това се нарича кабинет на малцинството.

Станев подчерта, че и в предишния парламент, и сега "Има такъв народ" няма да работи с ГЕРБ, БСП и ДПС, "на които се дължи сегашното състояние на държавата".

Ако ситуацията на тези избори се повтори с резултата от предишните, стигаме до един много простичък извод - демокрацията се лекува с повече демокрация. Да се страхуваме от избори, когато имаме демокрация, това е несериозно, отбеляза представителят на "Има такъв народ".

На въпрос дали "Има такъв народ" не рискува да загуби подкрепа от хората, които искат да видят Слави Трифонов в парламента, Филип Станев отговори: "отговорност в политиката не се носи в пряка връзка от институционалния пост, който заемаш. Доверието към Слави Трифонов не се е случило заради това, че той е бил депутат, какъвто не е бил. Доверие се гради заради това да държиш на думата си, да спазваш принципите си, да имаш морал и най-вече да си провел каузи, които са били публични за обществото".

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад