Фотографска изложба от черно-бели кадри - "Животът в кадър"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Варненският фотограф и дългогодишен оператор на БНТ Красимир Делчев подреди в изложба 45 черно-бели фотографии, снимани през последните години. Изложбата е наречена “Животът в кадър”.

Фотографиите са запечатали различни нюанси от живота. Оттам надничат невинни детски очи, набраздени от времето и преживяното лица, които разказват без думи своите истории. Неслучайно Краси Делчев казва, че където свършват думите започва фотографията.

"Няма лъжа, няма измама – човекът, който показваш, той е истински, не може да го накараш да променя своята същност или да има вмешателство в неговото лично пространство. Портретът си е един от най-сложните жанрове във фотографията според мен, и си е най - сложният, тъй като повечето портрети, които показвам не са студийни, те са навън, на терен, и имаш право на един кадър”, казва Краси Делчев.

Една от най-впечатляващите му снимки в експозицията е направена в сърцето на Москва, на метри от Червения площад, в два и половина през нощта. "Това дете стоеше и свиреше с акордеона. Отидох купих му един сандвич. Първо даде на кученцето си, после и той хапна и около час стоях до него и си приказвахме. Просто така ме развълнува и ме трогна, затова е една от снимките, които си харесвам най-много", разказва Краси Делчев.

Друга вълнуваща фотография, която трогва, е портретът на дядото с пуканките. За нея Краси разказва с голяма доза тъга."Няма човек в България, който да не е идвал във Варна, и да не си е купувал от неговите пуканки. Преди около две години беше изчезнал за около два месеца и никой не знаеше какво се случва с него, накрая се оказа, че бил тежко болен в болницата. И тази снимка е седмица, след като го изписаха, той пак беше с количката на пуканките, температурата беше минус 4,5 градуса някъде, голям студ беше, но въпреки всичко той радваше варненци и гостите с неговите вкуснотии", казва Красимир Делчев.

И въпреки че е снимал на много места, за Краси Делчев фотографията остава предизвикателство и обещания за нови срещи с публиката

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад