Гълъб Донев: Няма пари в бюджета за продължаване на икономически мерки

Предаване: Панорама, 28.05.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всяка една мярка, която обновяваме, тя съответно ще бъде финансово обезпечена. Пари в бюджета за продължаване на съществуващите мерки няма. Това заяви в "Панорама" служебният социален министър Гълъб Донев. По думите му още през март месец е станало ясно, че трябва да има актуализация на бюджета.

    "Ще направим всичко възможно с малки преформатиране на мерките да търсим възможности за подпомагане на заетостта и бизнеса, но в същото време и да правим програма, която да подпомогне възстановяването на българския бизнес и поддържане на заетостта, така че икономиката да премине от затворено и неработещо състояние към една икономическа активност, така че да направим един плавен преход от затворено положение към работеща икономика", каза министър Донев.

По думите му туризмът ще бъде основният акцент в работата на правителството и всички усилия ще са насочени "към насърчаване на българския сектор, към това да бъдат привлечени повече туристи към черноморските курорти, да бъде осигурен и безопасен достъп на чужденци за туризъм по българското Черноморие".

30 000 ученици от първи до 11-ти клас ще летуват една седмица в български курорти на пълна държавна издръжка.

    "С тази мярка се цели онова, което беше пропуснато в дистанционното обучение, да бъде до някаква степен наваксано в тези ученически лагери", каза Донев.

Договаря се и намаляване на цените на плажните принадлежности и ползване на безплатни такива за туристите.

    "Договорена е вече на реципрочна основа посещенията на румънски и български граждани от двете страни на границата да става без изискване за отрицателни тестове, т.е. свободно придвижване, както и връщане обратно в държавата по произход да няма карантина. Това ще облекчи в голяма степен туристопотока", каза още Донев.

Ще продължи и мярката за дофинансиране на седалките в самолетите.

Вижте още във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад