Ген. Атанасов: Северна Македония не е лесна тема и на този етап аз не виждам единомислие по нея

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Планът за възстановяване вече е подписан и това е една добра новина, каза в "Още от деня" ген. Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България" и зам.-председател на Народното събрание.

"Това, че ние ще получим такава солидна финансова подкрепа от ЕК, е много сериозна глътка въздух за българската икономика и, разбира се, очкаването не само на Европейската комисия, а и на българските граждани е да има реформи", подчерта той.

Ген. Атанасов заяви, че не знае за условие подписването на Плана за възстановяване да е обвързан с промяна в позицията ни за Северна Македония. Категорично заяви, че при това управление всичко се случва публично и няма задкулисни договорки. 

"Българският парламент не е оня гумен печат, който беше в миналото на решенията на Борисов, които той вземаше еднолично, всичко се случва публично", посочи съпредседателят на ДБ. 

По думите му, има обсъждане на темата "Македония", виждаме колко са разнопосочни позициите, няма водени преговори, българите са много чувствителни на тази тема.

"Това не е лесна тема и на този етап аз не виждам единомислие по нея", каза Атанас Атанасов и поясни, че публично от Демократична България не са заявили позиция и решение по въпроса за Северна Македония не е вземано. 

И посочи, че от "Има такъв народ" и БСП заявяват резерви. 

"Така че този дебат предстои", каза ген. Атанасов.

Позицията на Демократична България за войната в Украйна и какво каза съпредседателят на коалицията вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад