Георг Георгиев: Запалването на българското знаме е опасен рецидив

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев осъди запалването на българското знаме на карнавал в Северна Македония като опасен рецидив.

„Това, което се случи, е опасен рецидив, тъй като за втори път наблюдаваме такъв акт – отвратителен, вандалски, варварски. Веднага министър Захариева даде нареждания да бъде направен демарш в Министерството на външните работи на Северна Македония".

В Република Северна Македония антибългарската реторика сякаш доминира в публичното пространство, нещо, което ни обижда.

Той апелира към властите в Република Северна Македония подобни действия да бъдат разследвани и наказвани. „Злобата, с която това се случи, би следвало да е характерна за хора, които имат помежду си стаена омраза. А аз не искам да вярвам, че един братски народ като този в Република Северна Македония, таи такива чувства към българските си братя“, каза Георгиев.

Той коментира и внесените от ГЕРБ и Обединените патриоти законови промени, които ще дадат възможност на хората под карантина да гласуват с подвижна урна или със създаване на специални секции. Текстовете са заложени в Закона за извънредното положение.

Това, което предлагаме, произтича от практиката, която ние сме изследвали, не мисля че има по-лесен начин за осигуряване на достъп до урната, категоричен е Георгиев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад