Георги Ганев, ПП-ДБ: Мерките за повишаване на приходите ще сработят

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

До голяма степан предлаганите мерки, които биха осигурили малко по-високи приходи, ще сработят. Това са мерки за изчистване, избелване на редица сделки, които в момента избягват плащане на данъци, заяви в “Още от деня” Георги Ганев - депутат от ПГ на “Продължаваме Промяната-Демократична България” и член на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, в коментар на обсъждането на бюджета в бюджетната комисия.

“Това са мерките за отчитане на касовите наличности в бизнеси, това са мерки за плащане на заплати по електронен път и други подобни мерки, свързани с избелване на бизнес. Целта е двуяко - повече приходи в бюджета и поставяне на изрядния бизнес, лоялния бизнес, който винаги си е плащал всичко, в по-добра конкурентна позиция спрямо тези, които тичат по тъча”, обясни той.

Ганев допълни, че точно приходните политики, предложени от Министерство на финансите, са били линията на разделение при обсъждането в комисия, докато да разходите не е имало големи различия и повечето от предложенията са били приети.

Антиинфлационната политика в държавния бюджет се изразява със свиване на разходите, който е “значително намален фискален стимул врху икономиката, който има известни инфлационни ефекти”, поясни той и уточни:

“Разбира се, и доколкото е възможно подобряване на конкурентната среда, която да създаде стимул в бизнесите сами не толкова да свалят цени, колкото бавно да ги качват.”

Какво още каза депутатът от “Продължаваме Промяната-Демократична България” вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад