Георги Ганев, ПП-ДБ: Засега Асен Василев остава в проектокабинета

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес разговорите на акад. Денков с отсрещния партньор в евентуално мнозинствоса били доста конструктивни и вероятността за съставяне на редовен кабинет е малко по-голяма. Това каза в студиото на "Още от деня" Георги Ганев - депутат от ПГ на "Продължаваме Промяната-Демократична България" и член на Бюджетната комисия в парламента.

Според него не се очертава да се стигне до чисто експертно правителство, още повече че "министър, който не взема политически решения, не съществува".

"Тоест ще има политически лица, които  понесат политическата отговорност, когато хората са недоволни. Това е моята информация от по-рано днес", уточни Ганев и допълни, че засега Асен Василев остава в състава на проектокабинета.

По думите му Радостин Василев не е направил "спонтанно" изтеклия запис от Националния съвет на "Продължаваме Промяната", а "е имал помощ от по-сериозни експерти".

За Ганев е необходимо да има удължаване на закона за бюджета и да се правят трансфери. За да се влезе в рамката, част от капиталовите разходи по Плана за възстановяване и устойчивост могат да бъдат отложени тази година, препоръча той.

Какво още каза депутатът от ПГ на "Продължаваме Промяната-Демократична България" вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад