Георги Георгиев, СОС: Борислав Иванов ще се раздели с всички ръководни постове

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Политическият цирк в София започна и искрено се надявам това да не продължи през цялата година, защото ни чака много работа. Това заяви в студиото на “Още от деня” председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев по повод протестите на “Възраждане” и „Спаси София“ пред общината и опита на колегата му Борислав Иванов да свали знамето на Украйна от фасада на сградата на “Московска” 33. Според Георгиев така двете политически формации са стартирали предизборната си кампания за местните избори.

Той потвърди, че е получил поисканата от Иванов оставка като заместник-председател на Столичния общински съвет и като председател на Комисията по обществен ред и сигурност.

На живо в ефира на предаването Борислав Иванов подчерта, че е подал оставката си с молба тя да бъде гласувана на предстоящата сесия на СОС.

“Така ще дам възможност на колегите да обяснят по какъв ред са поискали оставката ми”, обясни той и допълни: “А свалих знамето, защото там не му е мястото. Не съм против нито Украйна, нито за Русия, просто на самото знаме не му е мястото там.”

Георги Георгиев отбеляза, че групата на ГЕРБ-СДС ще гласува оставката, а колегите им от “Демократична България” са заявили подкрепата си.

“Единствената проява на разум в случката е, че днес си е подал оставката, но той ще бъде освободен от всички ръководни функции в общинския съвет. Нямаме нужда от такава помощ и няма как да работим по такъв начин. Господин Иванов ще се раздели с всички ръководни постове доколкото ние имаме правомощия за това, така че може да се счита за факт”, беше категоричен той.

По повод тежката катастрофа в София, при която загина 19-годишно момиче, Георгиев при помни, че през лятото СОС предложи редица решения за подобряване на пътната безопасност.

“Лично аз инициирах законодателна промяна, която е подкрепена от УС на Националното сдружение на общините, вече е обсъдена с колегите от групата на ГЕРБ в Народното събрание и предстои да бъде разгледана, за да могат общините да ползват собствените си камери за трафик, за да глобяват нарушителите”, подчерта той.

По думите му КАТ-София има три стационарни камери, а Столична община разполага с 600.

Какво още каза председателят на Столичния общински съвет вижте във видеото.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад