Георги Лозанов: Появява се ново разделение в обществото - между преболедувалите и тези, които се плашат, че това може да им се случи

Предаване: Панорама, 27.11.2020

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Превръща ли се разделението в обществото между привърженици и противници на мерките в омраза? Според Георги Лозанов спора за мерките отминава, защото повечето хора се срещнаха с вируса, той престана да бъде някаква абстракция и започна да става една всекидневна, доста травматична съдба.

"Появява се обаче едно друго разделение - това е разделението между тези, които са прекарали вече болестта и се чувстват неуязвими, и тези, които продължават да се плашат, че това може да им се случи и да има последици. Това е едно разделение социално, което е все още трудно да прогнозираме по какъв начин ще създаде вътрешни конфликти в обществото, по какъв начин ще има сблъсък между тези две групи", отбеляза Георги Лозанов. 

Тези, които са преболедували, ще искат да живеят както преди, докато тези, които не са, ще искат обществото да ги предпази. "Това ни предстои и не е никак лесно преодолимо социално деление", подчерта Лозанов.

Според него политиката не е реагирала адекватно и не би могла да реагира адекватно: "Политиката трябваше да стане арбитър, дори Бойко Борисов лично, на медицински спорове и накрая той да каже кой е прав и кой е крив между експерти, които самите не могат да стигнат до консенсус". 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад