Георги Свиленски, БСП: България има нужда от нов Закон за движение по пътищата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Още преди десет години започнахме работа по темата за безопасността по пътищата и тогава всички стигнахме до извода, че България има нужда от нов Закон за движение по пътищата, в който нещата да бъдат променени и подредени така, че, първо, гражданите да могат да ги научат и да ги спазват, а после, като ги нарушат, да знаят какво ги очаква. За съжаление за 10 години не се намери такъв Министерство на вътрешните работи, на транспорта, на регионалното развитие, които да поставят тази тема като приоритет и да решат въпроса, заяви в студиото на "Още от деня" Георги Свиленски, заместник-председател на парламентарната група на БСП.
  
По думите му, след среща с Главна прокуратура преди две години са направени предложения за промяна на Наказателния закон, но тези предложения отлежават в деловодството на Народното събрание. Сега първият законопроект, предложен от БСП е именно този.

"В момента, след като влезе в действие текста с отнемането на автомобила, правителството, а не вносителите, докладва, че три пъти са намалели заловените шофьори с алкохол, а четири пъти - с наркотици. Какъв по-добър резултат от това!"

Свиленски заяви, че когато с правителството гледат в една посока и това е в интерес на българските граждани, от БСП биха им дали спокойствие за работа, но не и спокойствие за това, да сменят националния празник, да будат Паметника на съветската армия или да не вдигат минималната работна заплата.

"80% от българските граждани са против промяната на националния празник, а 70% - против събарянето на паметника, 70% са против "джендър" идеологията, но тези 70% в парламента са други народни избраници, и за това са конфликтите и напрежението. Ако политическото представителство в Парламента отговаря на политическото представителство отвън, сред гражданите, няма да има такова напрежение." 

Вижте целия разговор.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад