Георги Свиленски: Ние ще сме четвъртата държава в Европа, която ще наложи таван на цените

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От опозицията предложиха гласуването на мораториум, което ни изненада, но с това решение беше отложено заседанието на КЕВР, на което трябваше да бъдат повишени цените. Единствената грешка беше сбърканата дата, а ние се предоверихме. Още утре това решение ще бъде преразгледано, датата ще бъде поправена на 16 декември, а срокът на действие ще е три месеца. Това заяви в студиото на “Още от деня” Георги Свиленски - председател на ПГ на "БСП за България”, по повод гласувания от депутатите мораториум върху цените на ток, парно и вода.

По думите му България ще бъде четвъртата държава в Европа, която ще наложи таван на цените.

“Преди нас това го направиха Испания, Унгария и Румъния. Няма как - и БСП, и другите коалиционни партньори, а и другите партии през цялата предизборна кампания, на срещите ни с българските граждани сме казали, че първата ни задача е да озаптим цените на тока и второто нещо е ръст на доходите. Това правим - изпълняваме обещанията си”, допълни той.

Според него това ще даде спокойствие на българските граждани, че в следващите три месеца цените на електроенергията и на вода няма да поскъпват. Свиленски обърна внимание, че е сформирана временна комисия, която да разгледа всички възможности да не се допуска в пъти повишаване на цените на енергоносителите. В срок от три месеца Народното събрание и парламентарната Комисия по енергетика, след срещи с КЕВР, ще направят предложения за промени в законодателството, включително и промени в Закона за енергетиката, в наредбите и правилниците, които регулират тази материя.

Какво още каза председателят на ПГ на "БСП за България” вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад