Георги Свиленски: Слави Трифонов показа, че е зависим. Моделът Борисов остава на власт

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Слави Трифонов показа, че е зависим. Това каза Георги Свиленски от БСП.

„Слави Трифонов показа, че е зависим. Голяма част от българските граждани дадоха подкрепа не само на неговата партия, а и на още няколко нови партии, в надеждата да бъде разграден моделът Борисов. За съжаление само за няколко дни видяхме как тези партии на практика се отрекоха от своите избиратели, казаха: ще ви управлява Борисов още дълго време; на практика казаха: ние не искаме да сменяме Борисов, а така ви говорихме, за да ни подкрепяте по площадите и след това на изборите“, коментира Свиленски.

За да се разгради моделът Борисов, изборите на 4 април бяха първата стъпка. Те само разклатиха Борисов и неговото управление. Но Борисов още е на власт и моделът на задкулисието не е разклатен, обясни Свиленски.

Сега, когато трябваше да има правителство, което да направи прозрачно финансирането на всички сектори, прозрачно провеждане на обществени поръчки, Изборен кодекс, който да гарантира честни избори, тези неща останаха настрани, допълни той.

На въпрос дали БСП са готови да реализират трети мандат, Свиленски каза, че не знае дали президентът ще го връчи на тях. „Нека да видим на кого президентът ще връчи мандат и тогава ще съберем нашия Национален съвет, който ще реши какво ще правим с мандата: дали ще го реализираме, или ще го върнем“.

Той е категоричен, че коалиция между ГЕРБ и БСП не може да има. „Ние искаме да сменим този модел, няма как смяната на този модел да мине през коалиция с този модел. Това може да го направи само Трифонов и неговата партия. Защото той отрича модела, но в същото време не прави нищо, за да го смени“.

Свиленски изрази надежда след парламентарните избори, когато и да са те, българските граждани да бъдат по-критични и аналитични. Да излязат и да решат с разум кого подкрепят, каза Свиленски, като допълни, че избирателите са били излъгани.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад