Георги Свиленски за демонтажа на паметника на Съветската армия: Абсолютно незаконни действия

Предаване: Панорама, 15.12.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Демонтажът на паметника на Съветската армия не е нито европейско, нито демократично, нито нормално, заяви в студиото на "Панорама" Георги Свиленски - заместник-председател на ПГ на "БСП за България".

Голяма част от документите за демонтажа са с дати 14 и 15 декември, заяви той и допълни:

"Абсолютно незаконни действия. Ние сме пуснали сигнал до прокуратурата и я призовавам да се самосезира. Това е национално богатство - 20 млн. лева струва. Увреждане на държавно имущество. Който е подписвал тези документи, да отива да обяснява какво е правил."

Според него със скандала около демонтажа на паметника на Съветската армия, както и предложението 3 март да не е национален празник, имат за цел "да маскират другите глупости, които правят с Конституцията, другите глупости, които правят в държавата".

"На тях им трябва параван. Слагаха параван "евроатлантическо мнозинство", сега слагат параван "конституционно мнозинство". Сега в Конституцията вкарват, че регулаторите трябвало с 2/3, защото те са 2/3 - 164, за да могат да си го нагласят. Така че още няколко месеца ще се прегръщат, докато се нагласят регулаторите", прогнозира Свиленски.

Какви теми още коментира заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" вижте във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад