Георги Тодоров: Стъпките, с които се върви напред в холдинг БДЖ, не са достатъчни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От началото на годината се наблюдава тенденция на закъснение на влаковете – 4 710 влака са закъснели. А какво очакват пътниците? Да пътуват безопасно, да пристигнат навреме, да пътуват комфортно. Нито едно от тези неща не е налице. Освен това занижена хигиена. Новите подвижни електрически локомотива не са оборудвани със система за безопасност и не кореспондират с европейска практика.

Така министърът на транспорта Георги Тодоров мотивира решението си да освободи от длъжност Григори Григоров, председател на съвета на директорите и Никола Василев, изпълнителен директор на БДЖ.

Как ще се състезаваме с другите видове транспорт, как ще привличаме нови пътници, как ще привличаме нови товари, ако не сме конкурентоспособни както по отношение на качеството на услугата, така и на времепътуването, попита той.

Последните години държавата доста направи за холдинг БДЖ, покриха се всички кредити, които имаше към финансовите институции. Стъпките, с които се върви напред от холдинга, в частност и на товарни и на пътнически превози, не са достатъчни и те по никакъв начин не кореспондират с очакванията на обществото, каза още транспортният министър.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад