"Гласът Страдивариус"

"Гласът Страдивариус"
В предаването
Всички броеве

"Гласът Страдивариус" е рецитал на световноизвестното българско сопрано – Красимира Стоянова, с който беше открит пролетният фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща".

Това е лична среща и общуване чрез изкуството с примата, която определя камерното песенно творчество като един от любимите начини да споделя своя свят с публиката си. Този свят е населен от ангели, оперната дива вярва, че те са сред нас и ни подкрепят във важните избори. Не е случаен и изборът на мястото за изпълненията - един от шедьоврите на раннохристиянската архитектура и наследство по нашите земи, Малката базилика в Пловдив.

В тази вдъхновяваща среда гласът на знаменитата солистка от най-големите оперни сцени по света, наричан заради необикновената си красота „глас Страдивариус“, звучи в изящния акомпанимент на виртуозната пианистка Боряна Ламбрева.

След продължителен период на тишина и изолация в сложния за човечеството момент на пандемията, отличената с титла Камерзингерин на Виенската щатсопера Красимира Стоянова поднася един дълбоко емоционален, почти интимен прочит на песенното творчество на Пучини, Чайковски, Рахманинов. По повод 6-ти септември, празникът на Съединението на България и празник на град Пловдив, БНТ Пловдив подготви този вълнуващ музикален поздрав за зрителите на БНТ2.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад