Гледайте “Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет“ на 20 април по БНТ 1

Предаване: 100% будни, 19.04.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Научнопопулярният филм на БНТ "Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет" ще бъде излъчен на 20 април - сряда, от 21:00 часа по БНТ 1.

Автор на проекта и разказвач във филма е доц. д-р Теодор Леков, египтолог и преподавател от Българския институт по египтология към Нов български университет. Той е автор на множество научни трудове, посветени на религията, езика и свещената литература на Древен Египет. Доц. д-р Теодор Леков е и ръководител на Българската археологическа мисия в Египет. Мисията изследва гробница от времето на прочутия владетел Рамзес Велики, в древната столица Тива, от епохата на Новото царство, днешен Луксор.

Режисьор на филма е Станислав Терзиев-Стенли, който стои зад едни от най-мащабните и сложни проекти на обществената медия.

Редактор, консултант и координатор международни отношения на проекта е Деница Такева-Германова, египтолог, докторант в Нов български университет и председател на Българско египтологическо общество.

Автори на великолепните кадри са операторите Кристиан Спасов и Владислав Петров, а режисьор по монтажа е Ара Хугасян.

Във филма участват и учените, египтолози и преподаватели от Български Институт по египтология към Нов български университет - проф. д.и.н. Сергей Игнатов, директор на Български институт по египтология към НБУ и доц. д-р Емил Бузов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад