Гроздан Караджов: Налага се неизказан извод, че Нотариуса е бил агент на МВР

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

До момента тези, които се явяват в комисията за разследване на Мартин Божанов - Нотариуса, посочват, че не го познават. Тоест "ни чул, ни видял" е работата. Ние нямаме дотук човек, който е дошъл и признава, че е познавал Нотариуса и да изнесе определени данни. Единствено идват такива, които свидетелстват за нерегламентираните му възможности. Това каза в студиото на "Още от деня" Гроздан Караджов, депутат от ПГ на "Има такъв народ".

“Изпод сурдинка се разбира сякаш, тъй като МВР отговаря много витиевато - ами ние, ако ви кажем, ще разкрием тайна, тоест налага се неизказан извод, че той е работил за тях, че е бил техен агент", допълни той.

Караджов заяви, че още утре ще се запознае с отговора от МВР, постъпил в комисията за Нотариуса, дали Божанов е бил сътрудник на МВР. Отговорът е класифициран с гриф и е достъпен само в секретното деловодство.

Днес стана ясно, че парламентарната комисия за Нотариуса ще покани отново за изслушване Борислав Сарафов и Сотир Цацаров, както и Иван Гешев, който е заявил готовност да се яви след прибирането си в България. Тримата бяха поканени на изслушване днес, но не се явиха.

"Едва ли ще се явят и на следващото заседание", коментира Гроздан Караджов.

"Ние искахме да бъде много по-широк предметът на тази комисия, тоест там да са обхванати всички други известни случаи, които вие, медиите, сте разкрили донякъде и трябваше българските прокуратура, следствие и съдебна система да се занимават с тях в случаи на престъпно влияние в съдебната система. Ние искахме там да влязат "Осемте джуджета", схемата на кръга около Петьо Еврото, около Трактора обстоятелствата. Защото не можеш да изследваш само върха на айсберга и да очакваш да разбереш до каква степен това явление е обхванато."

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад