Халил Летифов: Не виждам възможност в рамките на това Народно събрание да се състави правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Грешката е самата власт. Това каза Халил Летифов, заместник-председател на ПГ на ДПС.

Комуникация нямаше. Това Народно събрание е единственото, в което опозицията няма нито една комисия. Част от властта днес призна това свое поведение – реваншистко и поведение на противопоставяне. С реваншизъм и омраза не може да се прави политика и не може да се управлява, посочи Летифов.

Той подчерта също: „Властта е безпринципна, защото и четирите партии, това мнозинство виждаме, че се разпада, имаха съвсем различни програми и цели, имаха различна кампания и приоритети. Тази принципна основа не издържа дълго и скандалите избиха и разрушиха това мнозинство“.

По думите му „властта е политическа импотентна и тя днес взе главата на председателя Никола Минчев“.

„Заявката, че тази власт е вредна, сме я дали от първия ден, в който е съставена“, каза Летифов и допълни, че ДПС ще подкрепи вота на недоверие.

Инфлацията е много над средната за Европа. Имаме растеж на цените, горивата и енергоносителите. И бизнесът, и българските граждани усещат това по джоба си и сметките си, обясни Летифов.

И допълни, че инфлацията в България е усилена вследствие на усилията на правителството. То според него е некомпетентно и некадърно. И тук кризата има по-голяма тежест.

Летифов заяви, че ДПС ще подкрепят увеличението на пенсиите и социалните плащания. И между първо и второ четене на актуализацията на бюджета ще предложат техен пакет от икономически мерки.

Ние ще подкрепим мерките, които ще предложим. И ще търсим разговор за тяхната подкрепа и намирането им на място в бюджета.

Халил Летифов каза още, че не вижда възможност в рамките на това Народно събрание да се състави правителство.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад