Христо Иванов, ДБ: Имаме три условия

Предаване: Панорама, 14.10.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Имаме 3 условия - ясно отношение относно агресията на Кремъл, която засяга целия международен ред. Втората тема е съдебната реформа, на главния прокурор не може да му се има доверие. Настояваме за дълбока конституционна реформа на Висшия съдебен съвет, на статута на главния прокурор, която да доведе до предсрочно прекратяване на неговия мандат, така българската прокуратура да бъде неутрална", заяви в "Панорама" Христо Иванов от "Демократична България".

По думите му третото условие е свързано с бюджетна и финансова политика, която да не подлага на риск влизането на България в еврозоната.

Според Христо Иванов възможност за правителство обективно съществува, като това зависи от втората политическа сила, която трябва да вземе решение дали би тръгнала да реализира тази възможност.

"Ако те потърсят нашата подкрепа, ние ще оценяваме възможността да я дадем на база на тези 3 критерия. Не съм оптимист, че ще настъпи достатъчна степен на трезвост и отговорност, аз не пледирам да отидем на избори - това е безотговорно и няма да реши нищо", коментира Христо Иванов.

Според него ГЕРБ има същия проблем, както и "Продължаваме промяната".

"Очевидно е, че българската политическа система преминава в ново състояние, в което няма да има големи политически формации, които да могат самостоятелно или доминиращо да формират управление", каза още Христо Иванов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад