Христо Иванов: Избори сега биха тласнали страната в неочаквана посока

Предаване: Панорама, 15.04.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Опитваме се последователно да бъдем най-спокойния партньор в управляващата коалиция, тъй като "Демократична България" е един успешен коалиционен формат, който носи много горчиви изводи и трудни уроци и знаем колко е трудно". Така председателят на ДБ Христо Иванов коментира в "Панорама" напрежението в управляващата коалиция.

Той потвърди, че "Демократична България" и "Продължаваме промяната" са най близки като ценностни нагласи, но не дружат срещу никого и имат работещи отношения другите две партии. Подчерта обаче, че ДБ има непреодолими идеологически различия и БСП, а с ИТН - "трудна предистория".

"Ако ние тласнем страната към избори сега, това няма да са просто четвъртите избори за 12 месеца, а едни избори в момент, в който големи части от българското общество са под влияние от силни емоции на страх. Русия продължава да има силни инструменти на пропагандно въздействие в България. В рамките на една предизборна борба те могат да тласнат страната в посока, която е напълно неочаквана", заяви той.

Иванов подчерта, че управлението не иска да слага собствени хора в прокуратурата, но е убедено, че без смяна на главния прокурор не може да се говори за начало на системна реформа в държавното обвинение.

"За ситуацията с пътното строителство - проблемът е, че не можем да имаме доверие на българското правосъдие, че там, където наистина има нещо нередно, то ще го е изчистило и няма нужда да се произнасят политически присъди и оценки", каза Христо Иванов.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад