Христо Петров: Вътрешният министър трябваше да осъди полицаите, упражнили насилие на протеста

Предаване: Панорама, 24.11.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Министърът на вътрешните работи трябваше да поздрави всички полицаи, които си свършиха работата във вечерта на протеста и категорично да осъди садистите, които се наслаждаваха да упражняват насилие над обикновени хора - той не го направи. Това коментира в "Панорама“ депутатът от ПП-ДБ Христо Петров, известен като Ицо Хазарта относно протеста срещу ръководството на БФС, проведен в София на 16 ноември, където се стигна сблъсъци между протестиращи и полиция. 

„Тези хора трябва да понесат отговорност и то не да бъдат преместени от една стая в друга, а както всеки друг човек носи отговорност, когато извършва престъпление“, добави той.

В отговор на въпрос дали е вярно усещането, че у нас става това, което каже председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, депутатът от ПП-ДБ каза, че не смята, че това е така.

Христо Петров определи вчерашния ден като един от най-хубавите си като депутат, защото след три години работа са приети промени в Закона за авторското право.

"Това е закон неатрактивен и неразбираем за голяма част от обществото, но решава огромни проблеми на творци, изпълнители, автори, продуценти. Протакането на този закон последните три години доведе до това България да плати повече от 10 млн. лв. глоба заради наказателна процедура. Много труд в една материя, неразбираема и за повечето юристи, доведе до това неща, които с години са проблем за творците, да бъдат решени".

Вижте целия разговор във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад