Христо Проданов: Решенията в полза на Украйна са национално предателство за българския народ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не сме получили покана и няма как да участваме на среща, на която не сме били поканени. Не сме и изгаряли от желание да се срещаме с президента Зеленски. Това каза в "Още от деня" зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов.

"Не знаем кой покани президента Зеленски у нас. Доколкото знаем правителството го покани. Президентът мисля, че не знаеше изобщо за това. По стечение на обстоятелствата се включи и той в срещите. Трябваше да има предварително заложена програма, теми, които се обсъждат и т.н. Ние не знаехме какви са те."

По думите на Проданов самото посещение беше направено много бързо. Дневният му ред обаче беше направен много добре, защото вчера беше денят на Украйна в Народното събрание, където бяха приети три решения изцяло в полза на Украйна.

Христо Проданов заяви, че БСП е била единствената партия, която вчера е подчертала, че българските интереси трябва да са водещите при взимането на такива решения. По отношение оценката на посещението трябва да се има предивд от коя гледна точка го разглеждаме. По отношение на Зеленски - за него то беше изключително успешно. Решенията в полза на Украйна са национално предателство за българския народ, категоричен е той.

"Според нас решението за влизане на Украйна в НАТО трябва да бъде взето на масата на мирни преговори за прекратяване на войната. БСП е за това украинският народ да се самоопредели къде иска да участва. След като искат в НАТО - да влязат в НАТО."

Според зам.-председателя на ПГ на БСП второто предателство е решението за изпразване на всичките складове от военно оборудване, което обезоръжава българската армия. Вероятно ще ни останат само ракети за градушка.

Проданов подчерта, че третото предателство е извършено срещу развитието на ядрената енергетика в България с решението да бъде продадено оборудването, което се намира на площадката на Белене.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад