Хуманитарни каузи - помощ за нуждаещите се

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Манол Пейков, Теа Денолюбова, Алек Алексиев - няма как да не сте чували тези имена. Мисията да помагаш - с това ги познаваме. 

Манол Пейков организира и изпраща помощи за пострадалите от войната в Украйна и от земетресенията в Турция и Сирия. За зрителите на "Още от деня" той сподели от Пловдив, че са изпратили днес 5 тира за Сирия с храна, завивки, дрехи, палатки, спални чували, соларни системи - това са над 116 палета и около 730 чувала и 250 кашона. Те ще се присъединят към други 5 тира, които са тръгнали от Стара Загора - 3 от тях са организирани от сдружение "Ал-селям", а другите два са с брашно. Има и още един - 11 - от София, който е с чисто нови дрехи, купени със събраните дарения.

Манол Пейков организира и изпращане на дарения от генератори за Украйна, които са над 450. Хората продължават да даряват, защото му се доверяват безгранично.  

В помощ на нуждаещите се влагат душа и сърце и Теа Денолюбова, Алек Алексиев. Теа Денолюбова в последната година помага на бежанци от Украйна да се приобщят към нашето общество. Тези хора имат нужда от подадена човешка ръка, подчерта писателката. 

"Може би на-големият подарък беше, че ти печелиш доверие и вяра в някой напълно непознат, който е загубил всичко, и единственото, от което има нужда е да го пегърнеш и да го успокоиш", каза още Теа Денолюбова.

Алекс Алексиев е от тези, които изведоха бежанци от Украйна, дори с риск за живота си.

"Поддържам връзка с всички хора, които заедно с Георги Божилов докарахме, бяхме в денонощна връзка с Теа, с Жаки Вагенщайн и с вдички момичета от фондация "За доброто", за да можем, пътувайки към България да направим логистика и синхронизация кой къде може да бъде настанен", разказа актьорът.

Какво още разказаха хората, които помагат на нуждаещите се в Украйна, Турция и Сирия - вижте във видеото.


 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад