Илхан Андай: ДПС имат шанс да спечелят между 35 и 40 общини

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Доган тества Пеевски в момента. В един момент Доган може да го официализира с повече власт в ДПС. Не казвам, че след няколко месеца той ще стане лидер, но той ще бъде все по-силният човек, човекът след Доган." Това заяви в интервю за предаването "Още от деня" журналистът Илхан Андай.

"ДПС първи влязоха в час, съобразно новия световен ред, както каза Делян Пеевски. Последваха едни бързи събития след тези думи на Пеевски и започна нареждане на комисиите парламентарните и , ДПС получи твърде много парламентарна власт. Едно правителство вече не се сформира от разговори в Сарая , в дома на Асен Василев, а има едно стъпало горе, някои го наричат посолство, други връзката с Брюксел, срещи в манастир. Тези силните на България при сформирането на това правителство бяха зависими от силните в световен и европейски план. Затова ДПС е много полезна формация, за това, че първи са прозрели новите дадености и заради удобната аритметика - без ДПС няма как да се получи това уравнение за оцеляване на кабинета Денков", каза Андай.

Журналистът подчерта, че депутатът Делян Пеевски е особено активен.

"Той е с ново лице. Пеевски изпреварва събитията и промотира хубавите неща, които ще се случват в България. Делян Пеевски има плаващ статус. Изпратен е при другите от ПП-ДБ и ГЕРБ като миротоврец, макар да не изглежда така благ. Той не се мъчи с българския език, изрежда нещата и създава полезни новини, които плашат партньорите. Изглежда новият Делян Пеевски е по- за предпочитане от всички нарциси в този парламент. Сатанизираният Пеевски повече полезен ли е на държавата от фаворизирания Кирил Петков?", допълни журналистът.

Илхан Андай коментира и новината, че настоящият кмет на Кърджали Хасан Азис няма да е кандидатът на ДПС на предстоящите местни избори след 20-годишно управление.

"Къде сбърка Хасан Азис? След като е открита номинационната кампания, Хасан казва на Доган на събитие в Росенец какво е свършил през годините и че хората са зад него. Конкретният отговор на Доган тогава е "действай". Не казва категорично да или не", посочи Андай.

Почетният председател на ДПС и ръководството на Движението са препитали през последните дни всички кандидат-кметове, традиция, която партията спазва от последните 20 години.

"Този изпит, така наречените консултации, бяха толкова интересни , че през 2015 г. имаше толкова много кандидати от една община, че се шегуваха защо не са се качили на автобус и да са дошли. Имаше хора, които просто искаха да видят Доган. Явяваха се супер неподготвени, говореха небивалици. Форматът безспорно е интересен. Той е приложим единствено при ДПС и ГЕРБ.Самият Ахмед Доган си получава информация от различни източници и е на ясно, че на местна почва тези номинации също се манипулират. Местният съвет контролира. На много малки населени места тяхни кандидати от града се оплакваха, че тях не ги номинират, защото по-силните в региона не допускат това нещо. Така че и номинациите са полезни за ДПС, и изпита при Доган", коментира журналистът.

"Обществените нагласи и спецификите в смесените региони показват, че ДПС имат шанс да спечелят между 35 и 40 общини. На 25 общини, аз мога да ви ги изредя, на 17 и 18-ти шестте общини в Кърджали, които бяха излъчени кандидати, 29 октомври ще бъде своеобразен протокол на това решение. Те са сигурни кметове", допълни Андай.

Вижте повече във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад