Илхан Кючук: Нека да не избързваме с даването на категорични отговори за подкрепа на правителство с Мария Габриел

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Диалогът беше част от нашата формула за решаване на политческите кризи, това е начинът, по който България трябва да върви напред", каза в "Още от деня" Илхан Кючук, евродепутат от АЛДЕ, член на ЦОБ на ДПС. 

На въпрос дали ДПС одобрява формулата на Мария Габриел за едногодишен експертен кабинет, Кючук отказа конкретен отговор.

"Нека да не избързваме с даването на категорични отговори. Според нас подходът беше изключително ползотворен с предлагането на кандидатура, двете контактни групи седнаха, разговаряха... Безспорно, изготвянето на една програма, която вече свързва отношенията между политическите партии, е много по-задълбочен процес и затова бихме искали да продължи като такъв с необходимата експертиза и търпение", заяви евродепутатът от ДПС.

ДПС има своите експерти, които работят постоянно за изграждането на програма, посочи Кючук. И припомни, че движението е предложило съставяне на експертно правителство още преди 5-6 години като изход от политическата криза и са предложили ясна програма за излизането от нея. 

Какво каза евродепутатът за влизането на страната в Шенген и как едно служебно, а не редовно правителство е една от пречките при воденето на разговорите ни за членство - вижте в разговора.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад