Илияна Йотова: Не очаквам да спадне напрежението, заявките за политическа употреба на служебните кабинети не са спирали

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не очаквам да спадне напрежението, още повече, че заявките за политическа употреба на служебните кабинети не са спирали. Сигналите за това също не са спирали. Надявам се новото предложение за министър-председател на страната да успокои терена. Предстоят избори и всяка една политическа партия ще се опита да извлече своя дивидент. Това е порочното зачатие на последните поправки в Конституцията, които бяха направени уж в посока да се утвърждава парламентаризмът, а става точно обратното. Всеки ден сме свидетели заради тези поправки на унищожаване на парламентаризма в България. Стана точно обратното. Всеки ден ние сме свидетели на унищожаване на парламентаризма у нас, на партийната и на парламентарната система. Тези поправки отвориха кутията на Пандора, това каза в "Денят започва в събота" вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея с тяхното приемане са станали възможни преврати, заговори, афери за сваляне на председателя на Народното събрание, за вкарване на абсолютно необмислени конюнктурни закони, без да се отчитат резултатите и последствията от това.

"Ще има обвинения към предстоящия служебен кабинет за политическа употреба. Определено този служебен кабинет не е на президента - време е да се свалят всички маски и да се каже ясно и точно - поправките, касаещи служебния кабинет, бяха направени срещу един човек - Румен Радев, дори не срещу президентската институция, защото това беше сделката в сглобката", допълни Илияна Йотова.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад