Илияна Йотова: Одобрявам решението на ПП за това, ако им бъде приета програмната декларация, да предложат проектокабинет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Заявката на „Продължаваме промяната“, че ако не се постигне съгласие с програмната декларация, въобще няма да се предлага правителство, е честна позиция. Аз лично одобрявам подобно решение. Това заяви в „Още от деня“ вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Президентът помогна много на Асен Василев и Кирил Петков в тяхната политическа кариера, след като те тръгнаха като министри от служебни кабинети, които той назначи. Но оттук нататък те са си отделна политическа формация, те  правят своите конгреси, приемат свои програми, правят структури и за всичко това си носят отговорността. Никой не им стои над главата да им казва какво да правят“, каза тя.

Според нея кабинетът „Габровски“ с мандата на ГЕРБ не е могъл да сработи, защото политическата партия не е излязла от изолацията, в която е попаднала след 2020 г. 

„Решението и поведението на парламентарните партии ясно го доказа“, смята Йотова.

„Аз не приемам нито едно от посланията, които се правят както от опита за правителство с първия мандат, така и от това, което чувам от акад. Денков. Всички те говорят, че трябва да се изпълнят определени приоритети за определен период от време, а най-далечният е до местните избори. Защо да се определя срок на тези кабинети, ако те взимат добри решения за България“, попита вицепрезидентът на България.

 „Тези заявки създават атмосфера на несигурност и нестабилност от нещо, което е временно и трябва да го изтърпим, за да дойде по-добрия избор. Ако ще е така, по-добре да пристъпим направо към избора“, добави Йотова.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад