Има ли нужда театър "София" от спасяване?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предстои ремонт на театър "София". Преди дни театърът осъмна с транспаранти. По този повод в предаването гостува Ириней Константинов. Директорът на театър "София" изрази възмущението си от тези транспаранти с надписи по фасадата на сградата.

"Като директор съм длъжен да се грижа за хората, които работят в театъра. Като човек и артист искам да изкажа възмущението си от среднощната акция на спасителите от "Спаси София", и да заява омерзението на всички мои колеги от театъра, когато театърът осъмна с тези транспаранти. Тази култува сграда има нужда от ремонт. Това беше заявено от кмета на София Йорданка Фандъкова, че ремонт ще има. Всички тези неща, които спират ремонта бяха сложени на масата, бяха изговорени, бяхме лично посетени от най-знакови фигури на архитектурата. Всички бяха съгласни и изумени, че може да има театър в 21. век в такова състояние", обясни Ириней Константинов.


Той разясни, че всички доводи, които се казват срещу това, което е изяснено относно ремонта, са неверни, както и твърденията, че театърът ще загуби своя облик след предвидения ремонт. "Нито фасадата ще бъде развалена, нито ще бъде нарушена като присъствие, защото има няколко варианта, старият камък да бъде сменен с нова облицовка от същия камък", разясни Константинов.

 Какво каза още директорът на театър "София", вижте разговора във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад