"Има такъв народ”: Подложени сме на изключителен натиск от мутри

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес е един прекрасен ден, защото видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели, заяви Станислав Балабанов от "Има такъв народ" на пресконференция на политическата партия.

Истината е, че бяхте свидетели на един куп лъжи без нито един факт. Затова ние като свободни и демократични хора заставаме пред вас с лицата си, за да ви запознаем с факти и с истината - такава, каквато е. На едната везна в момента са инсинуациите и лъжите, а от другата страна сядаме ние с истината. Подложени сме на изключителен натиск от мутри, заяви Балабанов.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов представи запис на телефонен разговор между Радостин Василев и депутата от ИТН Кристинка Иванова, в който той я убеждава да напусне парламентарната група на ИТН, но тя категорично отказва. Заплахи, натиск... допълни Тошко Йорданов.

"Гроздане, чакам си парите от министерството, които не си ми дал" - заяви още Йорданов.

Изключително съм щастлив, че подобен душевен отпадък не е при нас, допълни той.

Аз няма да давам квалификация на престъпления - има НК, съдебни органи, прокуратура. Миналата седмица беше внесен Закон за противодействие на корупцията. Борим корупцията с корупция - това ли правим, попита Ива Митева.

Бях обвинена от първата политическа сила, че съм действала враждебно, допълни тя.

Как мога аз да спра законодателната програма - тя се изготвя от председателя на НС и се гласува в пленарна зала. Обсъжда се от всички коалиционни партньори, обясни Ива Митева.

Никога не съм спирала нещо. Напротив - аз помагах на г-н Василев да си напише Закона за хазарта и да може да го внесе, допълни тя.

Записът и разговорът на мутрата Василев е следствие на един министър-председател, който си е въобразил, че може да управлява еднолично, заяви Балабанов.

Ако ние не направихме ходовете, които изиграхме през последните няколко дни - държавата е пред фалит, а българската история е пред това да бъде предадена. Темата с Македония е ревностна тема. Предателството на българската история тежи, каза Балабанов.

Той покани премиера Кирил Петков да се яви на детектор на лъжата и да отговори негов ли е почерка върху бележка, с която Балабанов разполага, свързана с ветото за преговорите за членство на Северна Македония в ЕС.

Нека всички да видят кой е предателят и как изглеждат предателите, допълни Балабанов.

Това че, МРРБ е разковничето на оттеглянето е фалшива теза, която се тиражира от министър-председателя от първия ден, в който разбра, че дните на правителството са преброени, заяви регионалният министър в оставка Гроздан Караджов.

АПИ е сключила договори с набор от фирми за определена сума, след това са направени възлагания, които значително надхвърлят сумите по договора. Не става въпрос за АМ "Хемус", а за текущи ремонти, обясни Караджов. По думите му, вицепремиерът Асен Василев е предложил да се плати сумата от 1,3 милиона комисионни на същите тези фирми.

Всичките си действия съм ги съгласувал както с министър-председателя, така и с финансовия министър и не съм влизал в контакти с никакви брокери и концесионери. Когато става въпрос за мафия - мафията е в промяната, заяви той.

Става дума за пари, които някой е получил преди 6 месеца и в момента ги получава, смята Караджов.

Подписахме коалиционно споразумение с тях в името на това да премахнем лошото, което 12 години управляваше България. За съжаление, създадохме още по-голямо лошо, допълни Балабанов.

Бюджетите на първо гласуване ще бъдат подкрепени. Много е важно какви предложения ще бъдат направени между двете гласувания. Трябва да бъдат така направени и достатъчно обосновани, че да е ясно откъде идва съответният приход или къде отива съответният разход, така че да се запази бюджетният дефицит, обясни Любомир Каримански.

Ще отправим допълнителни изисквания между първо и второ четене, така че всичко да е прозрачно, допълни той.

Тошко Йорданов отправи въпрос към отцепилите се петима депутати от ИТН къде са били досега и защо са взели решението си идва след обявяването, че ИТН напуска коалицията.

Дължим огромно извинение на хората, които са гласували за ИНТ и че в момента такива хора като тях са в парламента. Но хората се побъркват - побъркват се за власт. Аз нося лична вина, че тези хора са там, че съм допуснал подобни хора, защото в някаква степен съм подвел моите колеги, че те са читави, каза Тошко Йорданов.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад