Интелектуалното завещание на проф. Ивайло Знеполски

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На 29 ноември 2023 г. уважаваният български учен, културолог, семиотик, социолог и философ проф. Ивайло Знеполски ни напусна, но чрез научната си работа и създадения от него Институт за изследване на близкото минало остави след себе си дълбока интелектуална следа и голяма отговорност.

Вечер, посветена на интелектуалното завещание на проф. Ивайло Знеполски, ще се проведе на 27 февруари от 17:30 ч. в Огледалната зала на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

По време на събитието, организирано съвместно от Института за изследване на близкото минало, Нов български университет, Софийски университет и издателство „Сиела“, ще бъдат представени и последните две книги на проф. Ивайло Знеполски от поредицата „Минало несвършено“ – „Тоталитаризмът: Хана Арент, Ерик Вьогелин, Реймон Арон“ и „Семейни разправии: Хана Арент, Ерик Вьогелин, Реймон Арон“.

Как мислим за тоталитаризма днес? Абстрактно понятие или жива заплаха? Как се ражда тоталитаризмът – уникален или банален? Кой е неговият родител – системата или човекът?

Отговори на тези въпроси ще търсят и двама от участниците в дискусията, философите проф. Владимир Градев и проф. Георги Каприев, които са гости в студиото на "Култура.БГ". Те споделят повече за предстоящото събитие, както и за голямото интелектуално наследство на проф. Знеполски. Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад