Инж. Недев: Протестът е за неполучени средства за извършена работа до момента

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Протестът днес беше последна стъпка, която можехме да направим преди приключване дейността на това Народно събрание", каза в "Още от деня" инж. Живко Недев, зам.-председател на Браншова камара "Пътища". 

Заяви, че от година и половина обясняват какво е състоянието на пътната мрежа, какво може да се случи от "безхаберието на управлението до сега". 

"Тъй като сме инженери, а не политици, очаквахме, че ще има разбиране и ще търсят експертизата, а не политическото говорене", подчерта инж. Недев.

Протестът е за неполучени средства за извършена работа до момента. 

"Всичко, което е извършено през последната една година, е направено с 4 проверки", посочи зам.-председател на Браншова камара "Пътища". След всяка проверка са подписвали споразумение и със служебно, и с това правителство, в тези споразумения дейнсостите са описани и приети.

"Самото решение на Народното събрание потвърждава, че дейностите, които ние сме ги извършили, са извършени и са приети", заяви инж. Недев. И подчерта, че са пуснали фактури за всичко извършено и са приети от АПИ, сертификатите са одобрени. 

"И те казаха - ние ще ви платим 50%. Как така 50%?", попита зам.-председателят на Браншова камара "Пътища".

Получили са тези 50%, като 20% ДДС са отишли веднага в хазната. "От 600 мил. лв. 100 млн. веднага отиват в хазната", заяви инж. Недев. 

И поясни: "Дейностите, които са извършени по текущи ремонти и поддържане, са  не повече от 700 млн. лв., като ние очаквахме, че това ще ни бъде разплатено, както беше написано в споразумението - до 30 юни". 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад