Ирена Анастасова: Върнахме мандата, защото не искаме власт на всяка цена

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Прекъсване работата на Народното събрание днес беше заради гласуването на промени за преизчисляване на пенсиите в Кодекса за социално осигуряване, предложени от БСП, което мина на първо четене и би трябвало да мине на второ четене, тъй като не е имало заявки за промени между двете четения, обясни в "Още от деня" заместник-председателят на партията Ирена Анастасова. "Против второ четене бяха всички, освен БСП и "Изправи се! Мутри вън!" Всички останали - ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ" не гласуваха, те направиха скандала", заяви Анастасова.

Според нея на първо четене те са гласували лицемерно с ясното съзнание, че този парламент има един ден живот - петък, и няма как този закон да мине на второ четене.

"БСП е внесла 6 законопроекта, които внася с началото на всяко Народно събрание и на всяка парламентарна сесия - това са наши закони, които ние последователно отстояваме", категорична беше Ирена Анастасова. И подчерта, че нито една парламентарна група, с изключение на Мая Манолова, не е внесла нито един социален законопроект за разглеждане.

Мандата са върнали, защото не искат властта на всяка цена. Всички парламентарни групи са заявили, че няма да ги подкрепят, "как в тази ситуация да направим кабинет", попита заместник-председателят на БСП.

"Ние смятаме, че колкото по-бързо върнем мандата, толкова по-бързо ще има сформирано служебно правителство и президентът Радев ще определи служебното правителство с надеждата наистина да се постигне ревизия на сегашното управление", подчерта Ирена Анастасова. И заяви, че не знае кои ще са имената в служебния кабинет.

Ирена Анастасова беше категорична, че приетите промени в Изборния кодекс ще гарантират честността на вота.

"Единствено се притесняваме за доставката на машини в секциите в чужбина, но се надявам и там да се справи Централната избирателна комисия", каза Ирена Анастасова.

Тя поясни, че от срещата с президента е разбрала, че в един и същи ден ще има служебно правителствео и ЦИК.

Какво още каза Ирена Анастасова вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад