Искра Михайлова, Възраждане: Ще инициираме референдум за незабавното връщане на децата в клас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Най-горещата тема в обществото са мерките, епидемията и зеления сертификат, наблюдаваме затормозен начин на живот във почти всяка сфера, както в икономическата, така и в образователната. Последните дни отново имаше абсолютен хаос в образователната сфера. Вече трета година имаме некачествен образователен процес. Това заяви Искра Михайлова от "Възраждане" в предаването "Още от деня".

"Децата ни не се образоват, бизнесът е затормозен, психическото здраве на населението е под въпрос",  смята Михайлова.

Тя заяви, че децата трябва да бъдат върнати в клас незабавно. Михайлова посочи, че голяма част от децата нямат достъп до образование, заради тестването и формата на онлайн образованието.

Искра Михайлова каза още, че "Възраждане" ще инициират референдум за незабавното връщане на децата в клас.

Относно новото правителство, тя заяви: "В момента няма какво да подкрепяме. Няма нищо конкретно и ясно сложено. Влезли сме с конкретни неща, които за нас са важни, има теми като неприемане на еврото в България и енергийният ни суверинитет. Ако те намерят място в един следващ кабинет, защо да не подкрепим, но така както изглеждат нещата, това е малко вероятно".

Темата Марица-Изток, Искра Михайлова коментира така: "Това е един задълбочен проблем, който в момента се е превърнал в криза и всички в народното събрание трябва да се занимаваме с тази криза по най-добър начин. Трябва да си спестим гръмките слова и да разчитаме на оценка на въздействията, нещо което до момента не беше правено. Работата трябва да бъде много подредена и фокусирана без много лозунги".



Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад