Искрен Веселинов: Гласуване по пощата ще взриви изборите и ще ги лиши от легитимност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отказът на "Обединени патриоти" да се срещнат с президента е едно обмислено решение, подчерта Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО в "Още от деня". Предложението за отказа е дошло от НФСБ.

"Ние се съгласихме с него, след консултациите на президента в понеделник, когато изведнъж на дневен ред се оказаха увеличаване на секциите зад граница, в смисъл извън ЕС, каквато е Турция, и гласуване по пощата, т. е. пускане на празен чек на г-н Ердоган да пусне колкото реши бюлетини в българските избори" - така аргументира решението за отказа на ВМРО Искрен Веселинов.

И подчерта, че ако искаме да взривим изборите и да ги лишим от всякаква легитимност - това е начинът гласуване по пощата.

"Това е една кутия на Пандора - ако я отворим, ще позволим в българския парламент да бъдат генерирани 10 или 15 депутати допълнително на ДПС и да превърнем ДПС в един незаобиколим политически фактор", заяви депутатът от ВМРО. Според него така ще опорочим изцяло вота, "защото много от групите, които са в чужбина, са лесно контролируеми и лесно манипулириеми".

Веселинов посочи, че в писмото до президента, с което отказват консултациите, основната причина е, че тези консултации се ползват единствено за правене на различни внушения. 

В парламента ще има изслушване на четирима министри за наводненията в последните дни, не искаме нищо да се замаскира, искаме ако има проблеми, да ги покажем, това не са невидими проблеми, за това е работено, каза Искрен Веселинов. Според депутата от ВМРО проблемът е, че не е работено по тях 30 години и сега за един мандат се опитват да свършат неща, които са наслоени.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад