Историческо събитие: Коронацията на Чарлз III на живо по БНТ

Историческо събитие: Коронацията на Чарлз III на живо по БНТ
В предаването
Всички броеве

На 6 май Българската национална телевизия ще ви направи съпричастни на едно историческо събитие - коронация на британски монарх за първи път след 70 години. Това е денят, в който Чарлз III ще получи властта да ръководи църквата, армията и народа на Великобритания.

Специалното студио "Новият крал: Коронацията на Чарлз III", с водещ Георги Любенов, започва в 12:25 по БНТ1. На живо за емоциите в Лондон пред Уестминстърското абатство ще предават пратениците ни Джанан Дурал и Владимир Богдански.

Едни от най-изтъкнатите специалисти и познавачи на британската монархия и кралското семейство ще бъдат гости в предаването - историците Петър Стоянович и Любомир Кръстев, Ивайло Нойзи Цветков, Мария Конакчиева, Юлияна Дончева, Кен Хил.

Единствено БНТ ще бъде в двора на резиденцията на британския посланик, откъдето Негово Превъзходителство Роб Диксън ще говори за българските зрители.

Минути преди Коронацията очаквайте интервю със световноизвестния цигулар Васко Василев - концертмайстор на оркестъра, който ще бъде част от историческото събитие.

Ще ви срещнем с дългогодишния личен секретар на Елизабет II Дики Арбитър - разказ за най-критичните години за монархията, за развода на Чарлз и Даяна и за смъртта на Принцесата на народа.

Ще видите и Кръстника на кралските коментатори Робърт Джобсън - журналистът, който първи научава всички тайни за живота в Бъкингамския дворец. Джобсън е автор на единствената одобрена от Чарлз III негова биография.

Станете част от историята! Гледайте "Новият крал: Коронацията на Чарлз
III" на 6 май - събота, от 12:25 по БНТ1!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад