Историята на жена ми

Може ли жребият да не е случаен....

Държава: Унгария, Италия, Франция, Германия
Година: 2021
Времетраене: 2 х 80 минути
Историята на жена ми
За продукцията

Драма

По едноименния роман на Милан Фющ

Сценарий: Илдико Елниеди
Режисьор: Илдико Елниеди
В ролите: Леа Сейду, Луи Гарел, Гийс Набер, Жасмин Тринка, Серджо Рубини, Луна Ведлер

СЮЖЕТ

Холандски моряк на средна възраст се обзалага с циничния си бизнес партньор, че ще се ожени за първата жена, която влезе в кафенето. Капитан Якоб Щьор търси щастието, а в кафенето влиза загадъчната и стилна Лизи, която се забавлява от идеята за внезапен брак.

Капитанът изпитва неудобство, когато се появява в обществото с жизнерадостната Лизи. На кораба той е суров и мълчалив и има много време за размисъл. Убеден е, че съпругата му, която живее сама в апартамент в Париж, има връзка със своя приятел, младия писател Деден. Не след дълго Якоб и Лизи напускат фриволния Париж и се преместват в по-студения Хамбург. Страховете и съмненията на капитана сякаш се превръщат в пророчество. Тогава се случва нещо неочаквано, което отново преобръща живота им.

***

Филмът е адаптация на едноименния експериментален роман на Милан Фющ от 1942. Страстно вглъбена и непокорна, историята обръща гръб не само на научните и политическите истерии, а и на целия грубо непристоен свят, без да забравя или да се отказва нито за миг от обективността. Авторът се занимава с вътрешните трепети на външния свят, с познатите на всички ни сложности и абстракции на душата.

Номинация "Златна палма" от Филмовия фестивал в Кан (2021)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад