Традиционна италианска закуска с чудния шеф Микеле Беллотто. Знаем, че сте ценители кулинари, затова ви приканваме да останете още малко с нас и да опитате невероятните му венециански бисквити. От тях опитаха и Иън Пейс и Робърт Томас Уолш.
Ето рецептата със стъпките и съставките.
Съставки:
300 гр. жълто царевично брашно
300 гр. брашно
220 гр. захар
200 гр. масло
4 яйца
150 г стафиди грапа
сол
Приготвяне:
Накиснете стафидите с малко грапа.
Смесете двете брашна, добавете захарта и солта.
В тенджера разтопете маслото и го добавете към сухите съставки, като започнете да бъркате тестото.
Добавете яйцата и отцедените стафиди, като продължавате да месите. Разточете тестото, като го оформите като салам и нарежете с нож. Гответе на 170°C най-малко 20 минути, като визуално проверявате готовността.