Италианска закуска с шеф Микеле Беллотто

Предаване: 100% будни, 28.09.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Традиционна италианска закуска с чудния шеф Микеле Беллотто. Знаем, че сте ценители кулинари, затова ви приканваме да останете още малко с нас и да опитате невероятните му венециански бисквити. От тях опитаха и Иън Пейс и Робърт Томас Уолш.

 

Ето рецептата със стъпките и съставките. 

Съставки:
300 гр. жълто царевично брашно 
300 гр. брашно
220 гр. захар
200 гр. масло
4 яйца
150 г стафиди грапа
сол

Приготвяне:
Накиснете стафидите с малко грапа.
Смесете двете брашна, добавете захарта и солта.
В тенджера разтопете маслото и го добавете към сухите съставки, като започнете да бъркате тестото.

Добавете яйцата и отцедените стафиди, като продължавате да месите. Разточете тестото, като го оформите като салам и нарежете с нож. Гответе на 170°C най-малко 20 минути, като визуално проверявате готовността.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад