Иван Гарелов: Изненадата на тези избори е, че все пак в някаква степен протестите успяха

Предаване: Панорама, 09.04.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Малко сме по-нервни, обществото не си е изяснило какво точно стана. Ако дотук е било "мафиотски живковизъм", сега следва "инфлуенсърска демокрация". Това заяви в студиото на "Панорама" журналистът Иван Гарелов.

Почваме нов преход, с това ще се занимава пропагандата. Изненадата на тези избори е, че все пак в някаква степен протестите успяха, те победиха, колкото и да го отричат някои, каза Гарелов.

Той прогнозира нови избори, а финансовата загуба от тях, по думите му, не е голяма. Борисов и ГЕРБ искат да избегнат нови избори заради възможността президентът да назначи свой служебен кабинет, допълни Гарелов.

Времето за един служебен кабинет е твърде малко. В него министрите едва успяват да влязат в някаква тематика, преди да дойдат изборите, каза още Иван Гарелов. Той обясни, че за това време не е възможно да се прочисти цялата държавна администрация - нещо, от което се притеснява Борисов.

Според Гарелов Слави Трифонов не трябва да се опитва да съставя кабинет в тази ситуация. Изходът е да се отиде на нови избори.

Отчете като грешка, че БСП не са били част от протестите срещу правителството.

Вижте целия разговор във видеото.